Logoreea la femei

Un studiu arata ca femeile folosesc 20.000 de cuvinte pe zi, pe cand barbatii, doar 7.000. Cam asta e si motivul pentru care m-am apucat de scris.

Dupa vinul de vineri seara cu fetele, constat ca, desi am stat ore intregi impreuna si am vorbit neincetat despre subiecte diverse, au ramas atatea povesti nespuse. Si parca fiecare astepta momentul potrivit sa intervina sau sa profite de o secunda de liniste pentru a initia o noua discutie. Nu cred ca am reusi vreodata sa ramanem fara cuvinte!

Am dat un search rapid pe google sa vad daca exista o explicatie stiintifica care sa justifice intr-un fel logoreea asta a femeilor. Ei bine, cica in scoarta creierului nostru exista cantitati mari de FOXP2 (Forkhead-Box P2), o proteina care joaca un rol esential in invatarea, dezvoltarea limbajului si exprimarea orala (articulare, gramatica, intelegere). Ea nu lipseste cu desavarsire la barbati (asta le mai lipsea… ) dar se gaseste in concentratii mult mai mici.

Cercetatorii spun ca aceasta descoperire nu ar fi singura explicatie care sa justifice flecareala femeilor doar ca pana in prezent nu s-au gasit si alte dovezi care sa motiveze diferenta mare de verbalitate dintre barbati si femei.

Asa ca eu nu pot decat sa concluzionez ca noi suntem niste fiinte enigmatice, greu de citit chiar si de ai mai mari oameni de stiinta si, bineinteles, suntem absolut incantatoare!

Cheers, ladies!

image

Advertisements

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s