Epoca de Aur vs. Prezentul

Image

Chiar daca moda anilor ’50 revine in zilele noastre, sensibilitatea, sarmul, eleganta, discretia si inocenta femeilor din Epoca de Aur raman vii doar in amintirea vremurilor demult apuse.

Mi-as fi dorit sa ma nasc undeva intre anii ’30-’50! Nu pentru ca n-as imbratisa internetul sau ebook-urile sau… telefonul mobil. Dar cum ai putea sa nu iubesti jazzul anilor trecuti, naturaletea si rafinamentul doamnelor de atunci, scrisorile de dragoste parfumate si atent redactate, machiajul subtil si talia de viespe frumos pusa in evidenta prin tinute alese, asortate pantofilor stiletto?! Sau, sau petrecerile unde domnii se intreceau in sarm si noblete, unde dorinta sexuala se contura in flirturi discrete si inocente dar pline de senzualitate?!

Incerc sa vad ce e mai bun in oameni dar e aproape imposibil sa ignor nivelul ridicat al degradarii noilor generatii unde principiile morale lipsesc cu desavarsire, unde fetele isi vand tineretea in schimbul unor plimbari in tari exotice sau in schimbul catorva perechi de pantofi branduiti, unde naturaletea a fost inlocuita cu vulgaritatea sau plimbarile sub clar de luna cu plimbari in masini extravagante pe arterele principale ale oraselor.

Uitam sa ne bucuram de lucruri simple dar pline de esenta, sa punem accent pe spiritaulitate sau inteligenta, sa apreciem oamenii cu adevarat frumosi si valorosi, sa ne oprim din ceea ce facem si sa zambim doar pentru ca e soare afara, sa mergem la teatru, sa deschidem o carte, sa ascultam un concert de calitate, uitam ca “ceea ce nu traim la timp, nu mai traim niciodata”.

Advertisements

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s